ROT-avdrag

Vill du veta mer om ROT-avdraget då du ska anlita våra hantverkare i Stockholm? Läs vidare här och kontakta oss vid frågor!

ROT-avdraget i korthet

Sedan ROT-avdraget infördes under 1990-talet har det blivit enklare och billigare för svenska hushåll att anlita seriösa hantverkare. Avdragets namn är en förkortning för reparation, om- och tillbyggnation.

När du tar del av skatteavdraget kan du dra av 30 procent av de arbetskostnader som uppstår när vi utför arbeten i eller i direkt närhet till din bostad. I dagsläget kan du som privatperson nyttja upp till 50 000 kronor per år. Om ni är två personer som äger bostaden kan ni slå ihop era maximala summor.

VVS-arbeten som berättigar till ROT

Det finns en mängd stora som små VVS-arbeten som ger dig rätt att nyttja ROT-avdraget. Större projekt som dragning av vatten till din bostad, installation av värmepump samt en köks eller badrumsrenovering är alla exempel på avdragsberättigade arbeten.

Som privatperson kan du även dra av 30 procent av arbetskostnaderna när vi kommer hem till dig för mindre arbeten med VVS i Stockholm, som byten av blandare eller tätning av läckande kranar.

Vi arbetar i enlighet med fakturamodellen

ROT-avdraget ska var lätt att nyttja för dig som kund, därför är det vi som sköter kontakten med Skatteverket. Vi följer den så kallade fakturamodellen och det är alltid vi som företagare som ser till att ditt eventuella avdrag dras direkt på slutfakturan.